- Úvod
- ČERVÍCI WormUP
ČERVÍCI WormUP
Hmyz má nižší ekologické nároky na přírodu, je výživově kvalitní a báječně chutná. Křupaví červíci, což jsou larvy potemníka moučného, jsou opravdová hmyzí pochoutka. Tak neváhejte a zapojte i vy jedlý hmyz do své stravy. Skvěle si pochutnáte, získáte kvalitní zdroj živočišné bílkoviny, omega-3 a omega-6 tuků a ještě se u toho dobře pobavíte s přáteli ;-)
- Novinka
Kdo je červík WormUP?
Tyto sušené larvy potemníka moučného nejsou ti mouční červi, co se občas urodí ve špatně dovřené mouce v kuchyni. Tento potemník moučný je z čeledi Tenebrionidae a jeho lahodných larev plných bílkovin a zdravých nenasycených mastných kyselin (jako obsahují například ryby) si první všimli ptáci a hlodavci, dnes jsou ovšem pro své kvality v hledáčku lidských gurmánů a hmyzích fandů.
Chov červíků
Larvy jsou hýčkané na farmě na Moravě, v plastových přepravkách debužírují loupané brambory, zeleninu nebo obilný šrot a prostor je napojen na výkonnou vzduchotechniku zajišťující čerstvý vzduch. Před zpracováním larvy drží několik dnů pročišťující dietu, která jim vyčistí trávicí ústrojí a chov se poté znovu protřídí jen na nejkvalitnější kusy. Na onen svět odcházejí humánně, a to okamžitě v horké vodě, která je zároveň ještě finálně dočistí. Následně se larvy suší horkým vzduchem, čímž si zachovají vysokou chuťovou kvalitu i příjemný vzhled.
Jak červíky jíst
Červíci chutnají samotní místo chipsů nebo oříšků, proto se také stávají čím dál oblíbenější ve vinotékách a barech jako zdravá pochutina k vínu či pivu. Fantastické jsou ale třeba jen tak posypaní na namazaný chleba, na špagety nebo na rizoto.